Van der Mondeweg 74 - 6685 BR Haalderen - Tel: 0481-464855
Klappenburgstraat 1A - 6681 XN Bemmel - Tel: 0481-464855
  • Als gevolg van het coronavirus hebben wij moeten besluiten onze werkzaamheden voor Bank tijdelijk te moeten aanpassen. Geldopnames kunnen via de diverse pinautomaten gedaan worden. U kunt telefonisch contact met ons opnemen om een afspraak in te plannen. Tel. 0481-464855.
 
Hypotheken - Rentevormen

Variabele rente
Bij deze rentevorm wordt de rente elke maand opnieuw vastgesteld door de geldgever. Hierdoor kunnen uw maandlasten schommelen. De variabele rente is vaak lager dan een vaste rente. Met de variabele rente kunt u dan ook aanzienlijk goedkoper uit zijn. Een nadeel kan zijn dat de maandlasten onzeker zijn. Iedere wijziging kan voor lagere, maar ook voor hogere maandlasten zorgen. De variabele rente is het meest geschikt wanneer een forse renteverhoging niet tot financiële problemen kan leiden.


Vaste rentes
Om dat schommelingen in de maandlasten te voorkomen bieden de geldgevers de mogelijkheid de rente 'vast te zetten'. De hypotheekrente kan dan gedurende een vast overeengekomen periode niet wijzigen. Afhankelijk van de geldgever kan gekozen worden voor bijna iedere periode tussen 1 en 30 jaar vast.
Een goed argument hierbij is om de keuze af te laten hangen van de vraag of een rentestijging, en daarmee een lastenverzwaring, financieel problemen kan opleveren


Plafondrente

Plafondrente is een variabele rente met een vastgesteld maximum. De rente kan veranderen, maar komt nooit boven een vooraf afgesproken percentage uit.
U profiteert van rentedalingen en u weet zeker dat uw rente nooit hoger wordt dan het afgesproken renteplafond.

Rentebedenktijd
Inlooprente
Veel banken kennen de mogelijkheid van inlooprente. Dit betekend dat u aan het begin van de renteperiode, die doorgaans slechts een of twee jaar duurt, u de mogelijkheid heeft om over te stappen naar een ander (langer) rentecontract. Dit is een goede keuze wanneer u verwacht dat de rente nog zal dalen.

Uitlooprente
Veel banken kennen de mogelijkheid van uitlooprente. Dit betekend dat u aan het einde van uw rentevast periode, die doorgaans slechts een of twee jaar duurt, u de mogelijkheid heeft om eerder over te stappen naar een ander (langer) rentecontract. Dit is een goede keuze wanneer u flexibel wilt zijn aan het einde van uw rentevast periode en wilt anticiperen op de rentemarkt.


Bandbreedte
Dit is een combinatie van een variabele rente en meer zekerheid. Uw rente schommelt, net zoals een variabele rente, per maand of per jaar. Bij iedere schommeling wordt gekeken naar de bandbreedte, die kan variëren tussen de 1% en de 3,5%. Wanneer de rente buiten de bandbreedte treed, wordt de rente verhoogd met het meerdere boven de bandbreedte.


Middelrente
Bij middelrente wordt het jaarlijks te betalen percentage wordt vastgesteld op basis van een gemiddelde rente. Dit gebeurt gedurende de gehele looptijd van de hypotheek. Ieder jaar wordt 10% of 20% van de hypotheek aangepast aan de nieuwe dagrente. Door deze systematiek worden grote renteschommelingen voorkomen.