Van der Mondeweg 74 - 6685 BR Haalderen - Tel: 0481-464855
Klappenburgstraat 1A - 6681 XN Bemmel - Tel: 0481-464855
  • Als gevolg van het coronavirus hebben wij moeten besluiten de kasfunctie van de Regiobank tijdelijk te staken. Geldopnames kunnen via de diverse pinautomaten gedaan worden. U kunt telefonisch contact met ons opnemen om een afspraak in te plannen. Tel. 0481-464855.
 
Zelfstandigen/MKB - MKB - Pensioenvoorzieningen

 

Vrijheid en keuzes
Als directeur grootaandeelhouder (DGA) heeft u veel vrijheid om uw pensioen op te bouwen. Dat betekent wel dat u er over moet nadenken en slimme keuzes moet maken. Zeker als u de wens koestert om eerder te stoppen met werken.
 
Kansen spreiden
U gaat ervan uit dat u kunt rentenieren van de verkoop van de aandelen van uw bedrijf? Dat is een prachtig vooruitzicht. Maar wel riskant om op één paard te wedden. De toekomstige waarde van uw bedrijf laat zich immers moeilijk voorspellen. Wat als de opbrengst tegenvalt? Door aanvullend iets te regelen, vergroot u de kans op een goed pensioen. Zo kunt u bijvoorbeeld een spaarrekening openen of in vastgoed of aandelen beleggen. Maar het is ook een goed idee om bijvoorbeeld een lijfrenteverzekering af te sluiten. U heeft dan meer zekerheid op een goed pensioen.
 
Verzekeraar VS. Eigen beheer
U kunt uw pensioen opbouwen binnen uw eigen bv of een andere rechtspersoon. Dit wordt ook wel eigen beheer genoemd. Een andere mogelijkheid is om uw pensioensopbouw onder te brengen bij de verzekeraar. Maar ook een combinatie van die twee is mogelijk: u bouwt uw pensioen deels op in eigen beheer en deels bij een verzekeraar.
 
Advies
De mogelijkheden om een goed pensioen op te bouwen, hangen nauw samen met uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Wij van Obdam Financieel Advies kunnen u helpen met het maken van de juiste keuzes.